Radiatiile UV fac parte din viata noastra de zi cu zi, indiferent ca ne desfaruram activitatea in interior sau afara. In exterior suntem expusi din plin radiatiilor solare din ce in ce mai puternice prin intetirea exploziilor solare. Peste cresterea in intensitate a activitatii solare se adauga filtrarea tot mai redusa din cauza micsorarii stratului de ozon. In interior sursele de iluminat artificiale (neon, LED) si ecranele dispozitivelor (PC, telefon, tableta) produc radiatii luminoase daunatoare. Din aceste motive este necesar sa ne protejam ochii prin utilizarea ochelarilor cu filtre speciale ce reduc sau chiar elimina lumina daunatoare. Producatorul italian ITAL LENTI a dezvoltat lentile UV TECH ce au filtre speciale pentru aceste tipuri de radiatii.

Efectele radiatiei ultraviolete si luminii asupra ochiului

Expunerea indelungata la radiatii UVA si UVB are o influenta negativa asupra sanatatii ochilor. Acest fapt este demonstrat prin numeroase studii medicale efectuate de-a lungul timpului. Din acest motiv specialistii recomanda purtarea ochelarilor ce asigura protectia adecvata (ex: ochelari de schi, ochelari de soare la plaja).

In ultimii ani s-au efectuat studii pentru determinarea efectului luminii albastre asupra sanatatii ochilor si a oamenilor in general. Este vorba de lumina albastra produsa de ecranele dispozitivelor electronice, a surselor de iluminat cu LED si neon. In aceste studii a fost identificata lumina albastra de inalta energie (HEV, lumina cu lungimea de unda sub 420 nm) drept responsabila de aparitia unor afectiuni degenerative ale tesuturilor oculare.

Din aceste considerente purtarea unor ochelari adecvati pentru protejarea ochilor nu mai este doar o recomandare, ci o necesitate.

Lentile UV Tech Iron

Lentilele UV Tech dezvoltate de ITAL LENTI sunt lentile inovative, realizate din materiale organice. Sunt proiectate sa reduca la minim efectele radiatiilor ultraviolete si a luminii albastre de energie inalta.

Se recomanda purtrea ochelarilor cu lentile UV Tech in special pentru activitati in exterior, acolo unde se gasesc cea mai mare parte a radiatiilor ultraviolete. Sunt potrivite si pentru activitati in interior datorita capacitatii lor de a filtra lumina albastra emisa de dispozitivele electronice.

Caracteristici lentile UV Tech

Caracteristici tratament lentile IRON

Tratamentul antireflex IRON de la ITAL LENTI este extrem de rezistent la zgarieturi, suprafata lentilei tratate se apropie ca duritate de sticla minerala. Este un tratament de 6 ori mai rezistent decat tratamentele antireflex obisnuite, ceea ce asigura o durata de utilizare mai mare a lentilelor.

Tratamentul IRON are un efect superhidrofobic imbunatatit care impiedica aderarea picaturilor de apa la suprafata lentilei. Acest lucru se traduce prin dezaburirea rapida a ochelarilor atunci cand exista diferente de temperatura.

Lentilele cu tratamentul IRON sunt usor de intretinut, efectul antistatic impiedica depunerea particulelor si asigura o curatare rapida.

Vino in magazin si beneficiaza de parteneriatul cu ITAL LENTI!

banner partener ital lenti

Pregateste-te de o vara fara „stres ocular” si comanda-ti o pereche de ochelari cu protectie UV completa. Cu OPTI ITALY ai beneficii duble: lentilele UV TECH Iron iti protejeaza ochi si noi iti protejam bugetul de vacanta. Contacteaza-ne!

Pachet Ital Lenti UV Tech IRON + rame CADOU la alegere
 795 lei  490 lei* (perechea)

Pachet complet ochelari cu lentile UV Tech de la Ital Lenti, cu tratament de durificare IRON si rame CADOU la alegere, montaj, toc + laveta, consult cu Dioptron, garantie 2 ani si CASCO 6 luni* cu doar 490 lei perechea.

Protejeaza-ti ochii de razele UV si de lumina ecranelor!

* prin asigurarea CASCO se poate efectua o singura inlocuire a lentilelor deteriorate, chiar si din utilizarea necorespunzatoare ori accidente

Surse:

https://www.itallenti.it/en/lenses/uv-tech/
https://www.itallenti.it/en/treatments-for-lenses/iron/

Call Now Button0751 425 425