Ramele ochelarilor de vedere au rol in sustinerea lentilelor de ochelari si asigura respectarea distantelor optime pentru focalizarea imaginii. Pozitionarea corecta a lentilelor pentru ochelarii de vedere este esentiala la corectarea viciilor de refractie. Datorita complexitatii activitatilor umane au fost dezvoltate o multime de tipuri de rame ochelari. Desi pentru multi oameni purtarea ochelarilor este o necesitate, acestia au devenit un accesoriu vestimentar care poate fi asortat cu hainele ori cu alte accesorii. Forma si culoarea ramelor sunt alese astfel incat sa se potriveasca personalitatii celui care poarta ochelarii.

Rame ochelari din plastic

Rame ochelari din plastic

Ramele de plastic prezinta numeroase avantaje: greutate redusa, flexibilitate, culori si combinatii de culori infinite, multitudine de forme, decorarea cu pietre pretioase sau semipretioase.

Ramele de ochelari din plastic sunt potrivite pentru orice tip de dioptrie. Tehnicienii le recomanda in special persoanelor cu dioptrii negative mari deoarece pot masca  grosimea lentilei.

Rame ochelari din metal

Rame ochelari din metal

Ramele metalice se remarca prin: aspect delicat, rezistenta mecanica mare, flexibilitate si greutate redusa pentru unele metale (titan).

Ramele metalice de ochelari sunt asociate in general stilului "office" la barbati. Sunt potrivite dioptriilor negative mici si a celor moderate pozitive. Ochelarii vor avea un aspect general placut, fara ca lentila sa fie vizibila la imbinarea cu rama.

Apeleaza cu incredere la noi!

Vino si tu in clubul clientilor OPTI ITALY, beneficiaza de experienta opticienilor nostri acumulata de-a lungul carierei. Peste 400 recenzii 5* in Google vorbesc de la sine.
Rame metalice inchise

Rame metalice inchise

Ramele metalice inchise sunt cele mai frecvent intalnite deoarece asigura rezistenta mecanica maxima si o fixare ferma a lentilei.

Rame metalice deschise

Rame metalice deschise

Ramele metalice deschise aduc un plus de confort prin eliminarea barierei vizuale in partea de jos, sacrificand partial rezistenta.

Rame metalice cu suruburi

Rame metalice cu suruburi

Ramele metalice cu prindere pe suruburi direct in lentile sunt elegante, nu obtureaza campul vizual, dar sunt foarte delicate.

Rame ochelari mixte: metal + plastic

Rame ochelari mixte: metal + plastic

Ramele de ochelari mixte combina avantajele ambelor materiale, intr-un produs hibrid, cu proprietati noi. Ochelarii pot avea cadru lentile din plastic cu brate metalice sau cadru metalic si brate din plastic.

Rame din silicon - ochelari pentru copii

Rame din silicon - ochelari pentru copii

Siliconul este alegerea potrivita atunci cand ne gandim la ochelari copii deoarece se adapteaza mai bine stilului lor de viata. Aceste rame sunt hipoalegenice, flexibile,  dar si rezistente in acelasi timp.

Fiecare solutie tehnica si material folosite la realizarea ramelor pentru ochelarii de vedere comporta avantaje pentru unele persoane si dezavantaje pentru altele. Unele rame sunt mai rezistente decat altele, unele sunt mai potrivite pentru dioptrii mari (lentile mai groase) decat altele, unele sunt mai elegante decat altele. Un alt aspect important este forma fetei si potrivirea ochelarilor de vedere cu personalitatea persoanei. Pentru ca ochelarii vor trebui purtati cu placere zilnic, desi au aparut dintr-o necesitate.

Din aceste motive este important sa cereti sfatul tehnicianului la alegerea ramelor pentru ochelari. In magazinul OPTI ITALY veti descopri o gama larga de rame pentru ochelarii de vedere, care acopera diverse materiale si tehnici constructive. Suntem convinsi ca veti gasi perechea care vi se potriveste.

Citeste si despre

Citeste si despre

logo star bt

12 Rate Fara Dobanda + 5% puncte star

Acum este mult mai simplu sa-ti iei ochelarii doriti folosind cardul Star BT de la Banca Transilvania. In magazinul Opti Italy beneficiezi de pana la 12 rata fara dobanda si 5% puncte star.

Call Now Button0751 425 425